Döskallar och string!

Igår var jag och Alwin och hämtade ut ett paket innehållande hans stringhylla han ska ha över sängen, han tycker det ska bli otroligt kul med sitt rum och pratar mycket om hur han ska inreda. =) Han har ju fått välja tapet HELT själv också. Jag hade tänkt mig något blå-grårandigt med ränderna liggandes, Alwin hade tänkt sig något helt annat. Men han blev så överlycklig när han hittade sin döskalletapet så vi kunde inte riktigt motstå honom... ;-) Å det är ju bara en fondvägg så det går ju lätt att göra om ifall man vill sen.





(Bild lånad från Faison på Styleroom.)

Full fart på bygget!

Det händer så himla mycket varje dag uppe i huset nu. Lite skillnad mot när vi gick och tittade på våran jordhög till tomt...

Tapeter till såväl Alwins rum som vårat sovrum är uthämtade och ligger och väntar på att sättas upp, flera rum är målade men en sista strykning skall göras, golv är lagt i sovrummen, köket är monterat, badrummen har fått inredning, några garderober är på plats och bäst av allt (enligt Alwin som länge varit rädd att det ska vara stängt mellan våningsplanen och att han ska bo själv på nedervåningen) så har vi fått en trappa! Dock är den inte i bruk riktigt ännu...

Vi var även iväg i helgen och köpte belysning till utsidan, fem stycken "up&downs" blev det och två enkla som endast lyser neråt utav märket Nordlux. I lampan ingick halogenlampor men vi slog till och köpte tolv stycken LED-lampor som vi sedan pillade dit. Bara LED-lamporna gick på 1200:- och då köpte vi ändå dom på Ullared... Men enligt en beräkning som jag läste på en blogg där dom köpt likadana lampor så håller dom i 34 år om dom får lysa åtta timmar om dagen! =)




Lägger upp lite bilder, för det är väl det som är roligast?! =) Börjar med en bild på lilla badrummet, visst ser det inbjudande ut?!



Några dagar senare hade våran snickare Andreas och hans team pillat dit lite inredning. Tyvärr har vi fått fel luckor till kommoden, vi ska ha helt släta luckor så de får bytas ut!





Även i det stora badrummet händer grejor. När vi såg bastudörren insåg vi snabbt att handtaget måste bytas ut så fort vi flyttat in... En furuknopp, vad tänkte dom där? ;-)





Köket är nu färdigkaklat, skall bara fogas. Vi är så nöjda! Tack Affe, Jimmy och Roland! Såhär såg det ut i morse...



Några timmar senare såg det ut såhär... =)



Andreas tyckte de var trist att jag bara fotade köket så jag får väl lägga upp en bild på vad han pysslade med i "vardagsrumsdelen"... I hålet skall ner ett element som ska motverka kallras.



Det var allt för denna gång! Ha en bra vecka!

/Jessika

Fredagsmys!

När jag och Patrik åkte upp till huset i fredags för inspektion fann vi Andreas på Marab i full fart med att montera vårt kök! Vilken start på helgen! :)

På nedervåningen målades det för fullt och även golvet var till viss del lagt. Riktigt kul att se! Helgen har sen spenderats i Helsingborg på lillsemester vilket var riktigt mysigt... När vi kom hem idag (söndag) var även viss badrumsinredning på plats och Patrik monterade vårt första solskydd, en duett ovanför trappan! :)

Lägger upp två bilder men bloggar från mobilen så tar inte ansvar för hur det ser ut i datorn... :P

 

 

 


Fyra veckor kvar till slutbesiktning!

Det händer så mycket i huset varje vecka och tur är väl det för på tisdag är det bara fyra veckor kvar till slutbesiktningen! Som vi längtar, finns inte ord! Idag har vi börjat förbereda lite inför flytten, förrådet är rensat och vi har även rensat ut en del bland våra kläder, två sopsäckar till välgörenhet innebär två säckar mindre att bära upp till huset... =)

I fredags kom vårat HTH-kök, vitvaror, badrumsinredning och garderober så det ser ut som ett mindre bombnedslag i huset för tillfället...

Här nedan är kök/vardagsrum helt belamrat med saker!



Väl packat på lilla toaletten...



Nymålat tak! :-D Här är det en takhöjd på ca 4,5 m...



Kaklet i stora badrummet är nästan klart...



På bilden nedanför är kaklet fogat och killarna håller på med klinkersen, i dagsläget är även klinkers färdig. Blev riktigt bra!




Nästa gång vi uppdaterar här på bloggen hoppas jag att golvet är lagt och kanske till och med att köket är monterat?! =)

/Jessika och Patrik

RSS 2.0