Elmötet avklarat...

Igår var det ju dags för elmöte, vi hade förberett oss hyfsat bra och jag tror vi fått med det väsentligaste.

Sovrummen var från början bra utrustade med kontakter och tv/tp-uttag så där gjorde vi inga direkta ändringar... Däremot tog vi ett tv/tp-uttag från köket och placerade i städskåpet så kan koppla in receviern till våra inbyggda högtalare där, istället för att ha den synlig någonstans. På tal om högtalare så är fyra stycken på gränsen till för höga för vårt ryggåstak, vi kontrollmätte dom idag och hoppas nu att det ska fungera... Annars får vi lämna tillbaka dom och försöka hitta några som inte bygger lika högt! :/

I kök/vardagsrum flyttade vi på en hel del kontakter i taket så det ska bli så snyggt som möjligt med spotlightskenorna vi vill ha. Vi valde även till "dots" i fönstersmygarna, alltså en liten spotlight som inte är så stark utan ger mer mysbelysning.

I badrummen, hallen och allrummet blev det en hel del spotlights, tror vi hamnade på 49 stycken?!

Sen placerade vi ut vart vi ville ha utebelysning, de blir sju stycken "up & down-lampor"... Har även dragit ut extra el till uteplatserna, kan vara bra till markiser m.m, hellre för mycket el än för lite! ;)

Fyra stycken lampor i trappan blev det också, placerade på väggen ca 20-30 cm över trappstegen... Det var nog allt, nu är det bara att invänta offerten! ;)

Idag har vi för övrigt hittat en tapet från Eco White som vi båda gillar starkt... Tror äntligen vi bestämt oss!

Nu är det bara 14,5 veckor kvar! :D

/Jessika


Badkar beställt och elmöte på gång!

Idag beställde vi ett badkar till nedervåningen, ett Sansa med en blandare där man fyller upp vattnet via överfyllnadsskyddet. Vi känner oss väldigt nöjda med valet!




På fredag är det dags för elmöte, kan bli intressant och tyvärr väldigt dyrt. ;-) Vi kommer att dra fram el till alla fönster så vi kan ha fjärrstyrda solskydd, sen kommer vi även förbereda för utebelysning, sen är väl tanken att vi ska ha ett antal spotlights för att inte tala om att våra inbyggda högtalare ska kopplas in... Tog en bild uppe vid huset idag och gjorde ett väldigt avancerat projekt i Paint så ni kan se hur vi ska utnyttja vårat stup framför huset med en altan... Det gröna på bilden är några buskar och det bruna är alltså själva altanen! ;-)





Återkommer när tid finnes och berättar hur elmötet gick!  //Jessika

RSS 2.0