Båtplats!

Nu har vi fått en båtplats som ligger mindre än 1 km från huset!  Vi fick reda för ett tag sedan att det skulle läggas i ytterligare en brygga vid Alfhem, Alingsås. Vi har jagat en bryggplats hos Alingsås Segelsällskap då deras hamn ligger nära Stadsskogen och idag fick vi ett mail att vi blivit tilldelade en av platserna.
Nu skall ett kontrakt skrivas samt betala in ett medlemslån till klubben.

Vi har även bestämt i helgen att vi skall börja gjuta vår styrpulpet i mitten av april så att vi har som mål att försöka få den i sjön i början av maj. Båten kommer att bli 4,95m lång och vi har en ny Mercury på 60hk som jag längtar att få provköra. 

Båten kommer att få bli vår semester de närmsta åren då vi kommer ha fullt upp med hus och trädgård. 

Det kommer bli så skönt att ha promenadavstånd till båten och vi hoppas att det blir flera spontana turer på Mjörn samt en riktigt bra sommar!

/ Patrik

P.s Det kommer nog bli en del bilder och text om vårt båtbygge och inte bara om huset.... D.s ;-)

Fixat lägenheten.

Idag har vi städat och fixat här hemma så lägenheten är i toppskick inför morgondagens fotografering. Tyvärr ser bilderna lite tråkiga ut, det ser mycket bättre ut i verkligheten.


Våran hall...



Sovrummet.



Halva Alwins rum.



Bad-delen av badrummet...



Vardagsrummet



Vardagsrummet mot hallen




Köket från matplatsen sett.



Lite käck styling.







Avslutningsvis en väldigt dålig bild på balkongen.



Nu är det bara att hålla tummarna för att Svensk Fastighetsförmedlings fotograf är bättre än oss på det här med bilder. ;-)

/Jessika och Patrik

Homestyling... =)

Igår eftermiddag kom mäklaren hit och diskuterade en eventuell försäljning. Som det verkar nu har han två familjer som är intresserade utav en trea i vårat område så förhoppningsvis blir det försäljning utan att vi behöver lägga ut lägenheten på annons. Vilken dröm det vore!

Men för säkerhetsskull ska vi göra lägenheten "säljklar" ändå så på fredag kommer Svensk Fastighetsförmedlings fotograf hit och tar massa bilder. Så idag har jag fixat till Alwins rum så det ser okej ut, får ta resten av lägenheten imorgon. Dock är det inte överdrivet mycket som behöver göras utan det skall införskaffas lite nya växter och lite färsk frukt! =)

//Jessika

Bankbesök avklarat. Snart mäklardags!

Nu har vi varit på banken och gjort klart med lånen. Ska dit igen på tisdag och flytta över allt annat, både jag och Patrik byter ju till Nordea nu.

Om 30 minuter kommer mäklaren, ska bli spännande att se vad han har att säga...


En fin dag uppe på tomten, förra helgen...


Igår fick jag tag i en spade och tog mitt första spadtag... ;-) Dock inte det sista för huset köper vi nyckelfärdigt men tomten får vi göra iordning själva.


/Jessika

Vår "egna" planlösning!

Vi har valt att ha stora sällskapsrum på båda våningsplanen. På övervåningen blir det öppen planlösning där kök, vardagsrum och matdel blir ett rum på cirka 48kvm och med en takhöjd mellan 4-4,5m! På undervåningen gjorde vi ett större allrum samt extra fönster som är höga vid altandörren för att få in mer ljus. Vi valde bort ett hobbyrum och på så sätt få ett större badrum med bastu. Vi är mycket nöjda med "vår" planlösning och Myresjöhus var mycket bra att ha att göra med och arkitekten ritade om huset efter våra önskemål.

 

/Patrik


Husägare!

Under hösten 2010 började vi planera att köpa tomt och bygga nytt hus, sen gick allt helt plötsligt väldigt fort. I januari fick vi höra att Myresjöhus hade sju tomter i Stadsskogen, precis där vi ville bo! Snabbt kontaktade vi Peter på Myresjöhus i Borås och skrev upp oss på en tomt och räknade priser på hustypen Kärngården. Bara någon vecka därefter fick vi information att tomten var så sluttande så vi kunde inte bygga ett vanligt 1,5-planshus utan en sutterängvilla fick det bli. Så vi slog Kärngården ur tankarna och började istället planera för hustypen Vinga. Vi var inte helt nöjda med planlösningen utan bad en av Myresjöhus arkitekter skissa om det så det passade oss. Vi tog bort ett sovrum och en klädkammare och fick istället ett större badrum med bastu och större allrum. Totalt blir huset på 160 kvm med en stor balkong.

Den fjärde mars åkte vi till Borås för tredje gången, men nu för att skriva på det slutgiltiga kontrakten. Vi är riktigt glada att det blev ett sluttningshus och Vinga känns verkligen som våran stil. Känslan när papprena var påskrivna är obeskrivlig! =)

I veckan fick vi våran första räkning på huset och imorgon ska vi till banken och göra klart allt. Efter bankbesöket kommer en mäklare hit och tittar på våran lägenhet. Han kontaktade oss i veckan och frågade om vi var intresserade att sälja redan nu för han hade några eventuella köpare. Vi hade inte tänkt flytta innan huset stod klart men får man ett bra pris för lägenheten så säljer vi och flyttar till en hyresrätt under tiden. Det händer mycket nu!





Utsikten från tomten...


Hustypen vi valt... Dock kommer vi ha funkispanel på hela huset och måla det i vitt och mörkgrått.


//Jessika

RSS 2.0