Äntligen på plats i huset! :-D

I tisdags var det ju dags för den efterlängtade slutbesiktningen... Å det gick över förväntan, såklart en del saker som skall åtgärdas men inga värre bestyr och det mesta var fixat redan dagen efter. =) Tanken var ju att vi skulle flytta in 15 april men vi kunde inte hålla oss så flytten gick redan 11 april. Verkligen spännande att sova här första natten, dock aningens kallt då vi inte riktigt lärt oss vår nya värmepump! ;-) Men en väldigt vacker morgon, lägger in en bild på hur fin sjön var! (Så spegelblank är den aldrig på sommaren när vi ska ut med båten...)



Vi har kört hårt några dagar och det känns i kroppen nu. Mycket är färdigt men väldigt mycket återstår, främst på utsidan. Målning, fortsättning av altanbygge, grovplanering av trädgård osv. Lägger iallafall in lite bilder på order av fröken Agardh trots att de tar emot innan allt är klart... ;-)





Här är lilla toaletten...



Vårt sovrum.



Vardagsrumsdelen.



Matplatsen med utgång till balkongen, ursäkta "dyn-högen"...



Köket...



Stora badrummet.



Entrén...



Alwins rum som han själv kallar det, vi kallar det allrummet... ;-)



Allrummet åt andra hållet.



Alwins rum.



Patriks bilar på Alwins hylla!



Patrik och pappa bygger ut våran altan...



I lördags kväll öppnade vi en flaska gott vin och tog det riktigt lugnt framför brasan, underbart!



Sammanfattningsvis så är det helt underbart att bo i hus! Alwin springer ut och in som han vill och leker med granntösen och först nu inser man hur mycket mer man kan vara utomhus än när man bor i lägenhet... =)

/Jessika

Slutbesiktning om tre dagar!

På tisdag kl 08 är det dags för slutbesiktning. Man önskar att precis allt vore färdigt men så lär de inte bli även om det bara är "småpill" kvar... :) Helt ofattbart att vi flyttar in om åtta dagar! Vi har köpt en studsmatta till Alwin som han ska få i inflyttningspresent, lär bli uppskattat! :D

Idag gick vi omkring i huset och myste, tände och släckte lampor. Vilken lycka! Finns inte ord för hur nöjda vi är med vårt kök. Smaken är ju som baken men vi känner att vi fått med precis allt vi ville ha! :) Glad påsk på er! Nu ska vi återgå till att packa...


Förbesiktning gjord!

Igår var det dags för förbesiktning. Tyvärr har vi en målare som tagit på sig alldeles för mycket jobb så han har sinkat bygget en hel del om man säger så. Elektrikerna var inte klara till förbesiktningen då målaren panikmålade alla våra väggar i helgen, i fel vit färg! :-( Det var dock inte hans fel utan Beckers har nog gjort någon miss i blandningen av vår väggfärg som för övrigt är kritvit och inte grå-vit. Så det innebär att alla väggar ska målas igen, och det kommer inte vara klart till slutbesiktningen. Så tröttsamt! Men två dagar efter slutbesiktningen kommer allt iallafall vara färdigt... Lagom tills vi flyttar in! =)

Var uppe på bygget nyss och tog lite bilder... Äntligen har dom snedkapat våran stödmur, blev mycket ljusare och härligare i allrummet där innanför.



Köket, så gott som färdigt...


Här skall matbordet stå... Kaminen på plats också!


Här är vardagsrumsdelen...


Våran Lumi-garderob i sovrummet...


Badrummet på nedervåningen, förberett för bastu.


Från andra hållet sett..


Återkommer snart med mera bilder, än är det mycket kvar.... Tapetsering, utebelysning, målning och lite annat småfix!

/Jessika

RSS 2.0