Nedräkning!

Torsdag, fredag, lördag, söndag, husleverans! Behöver jag tala om att vi räknar dagar, timmar och nästan minuter tills huset anländer... Ska bli så otroligt spännande! Denna veckan har ytterligare ett Myresjöhus kommit och även Derome-hus nummer två. Det blir så fint så uppe på Grankullegatan... På vårat bygge har dom nu fyllt igen hålet runt sluttingsvåningen så man får lite mer känsla av hur stor (liten?) tomten blir. Tror de blir alldeles lagom för oss faktiskt, nästan större än vad vi trodde om man nu kan säga så om 520 kvm. ;)

I förrgår ringde det från kommunen, en kille som heter Magnus ville komma och göra ett litet reportage om oss som ska publiceras på stadsskogen.se inom kort. Så igår dök han upp och ställde lite frågor och på måndag kommer det en fotograf och tar lite bilder när huset anländer. =)

Ska försöka få upp lite bilder i helgen, sista bilderna utan hus på plats! =)

/Jessika

Byggstartsmötet avklarat!

I fredags bar de av mot Borås för ett byggstartsmöte. Vi träffade våran säljare Peter och byggledaren Bengt som kommer ta över från och med nu. Det var ett riktigt bra möte och allt känns fantastiskt bra! Vi gick igenom precis allt gällande huset, från vart värmeslingorna i golvet ligger till hur mycket pengar våra tillval kommit upp i.

Vi diskuterade även elen i huset och fick en ritning över vad som ingår. Det var långt över förväntan med minst fyra kontakter i varje rum och bra utrustat med data/tv-uttag. Det som kommer bli tillval är spotlights i badrum och hall, spotlights på skena i ryggåstaket och framdraget för utebelysning. Vi kommer även be om en offert på inbyggda högtalare. Vi har tidigare varit i kontakt med två firmor som jobbar med inbyggnadshögtalare och bett dom om offert men inte fått något svar alls. Tråkig attityd... Hoppas istället Myresjöhus elektriker kan lösa detta!

På mötet fick vi även veta vilka som kommer bygga vårat hus och det blir Alingsåsföretaget Marab. Det känns jättebra! Om vädret tillåter och ingen katastrof inträffar kommer vårat hus att anlända den 5 dec. Spännande! Det innebär också att vi kommer få tillgång till huset vecka 16, påskveckan. Om möjligt så längtar vi ännu mera nu.

/Jessika

Bara några bilder...

Senaste nytt är att vi har fått en Mattisborg till Alwins stora glädje... ;-) Det är alltså sluttningsvåningen dom murat upp och den kommer ganska snart försvinna under jord.


På fredag är det dags för byggstartsmöte vilket vi ser fram emot så mycket! Då får vi reda på vilken vecka vi får tillgång till huset och vilka som kommer bygga det åt oss. Enligt beräkningarna ska huset komma om två veckor men då alla hus mer eller mindre har varit två veckor sena så kommer nog vårat tyvärr också bli det...


Igår kom huset precis bakom vårat, det är samma modell som vi har fast med lite andra fönster. Otroligt hur fort det går att montera upp ett hus!








Återkommer efter byggstartsmötet med mera information! =)

//Jessika


RSS 2.0