Tegel på taket!

I veckan har killarna fått på tegel på huset så nu kan det snöa och regna hur mycket som helst! ;)














Huset är på plats!

Äntligen har vi vårat efterlängtade hus. Nu har vi något annat en lite grus att titta på! Känns otroligt bra... Samma dag som huset anlände träffade vi även en fotograf uppe vid tomten som tog några bilder för stadsskogen så där kan ni gå in och kika på ett litet reportage om oss om ni vill... =)


En bild säger mer än tusen ord va? =)



Såhär såg det ut dagen före leverans...



Klockan åtta på morgonen anlände vi till tomten och insåg att vi fått en hel undervåning. Hann knappt ur bilen innan jag tog denna bilden, därav avståndet...



Vi hade otrolig tur med vädret, men vad kallt det var. Här håller dom på och lyfter in gipsskivor, mellanväggar osv.



Undervåningen, balkongdörren står öppen lite inbjudande! ;-)



Här har dom fått på bjälklaget, undervåningen har fått tak och övervåningen har fått golv. Ganska exakt i detta skede kom våran byggledare Bengt och bjöd in oss på en titt. Vilken känsla! Jag tänkte fota där inne men blev så uppjagad så jag fick igång videofunktionen och filmade en skakig liten film som jag tänker skona er från.




Här börjar övervåningen ta form. Detta är sidan mot norr, där det i framtiden skall byggas carport sammanhängande med huset därav lite snålt med fönster.







Här kommer våran sovrum/toalettvägg!




Husets södersida. Här har vi köksfönster och balkongdörr.







Här är husets västersida. Den snyggaste sidan enligt mig men lite svår att fota då våran tomt har en väldigt brant lutning. Detta blir sista bilden från den femte december pga mörkret. Byggkillarna slet till över 22 på kvällen för att få ihop alla bitar... Tack Marab! =)



Den sjätte december såg det ut såhär. Vårat stora sneda fönster satt fortfarande inte på plats då...



Här är huset från gatan sett. Ser jättelitet och gulligt ut från det hållet då man inte ser sluttningsvåningen som nu är nedgrävd. Till vänster om huset där dom har murat upp kommer det bli en balkong.



Taket är täckt och lucia till ära kommer tegelpannorna, sen kan snön komma på riktigt! ;-)



Idag, den 11 december bjöd en av våra snickare in Patrik och Alwin i huset medan jag fick arbeta! =( Alwin som för längesen har tröttnat på att gå till tomten och titta tycker nu att det är riktigt spännande!



Här är vårt fina fönster! Även skjutdörrarna ut till balkongen från vardagsrummet. Kommer nog bli ljust och fint! =)



Detta var allt för idag. Återkommer när det finns tid med mer bilder och info! //Jessika

RSS 2.0