Plattan gjuten!

Nu var det längesen det uppdaterades här i bloggen och en hel del har hänt uppe vid tomten. Tycker iallafall vi som är där varje dag och spanar! ;)




Först fick vi grus. Gick där uppe och visade Alwin var hans rum kommer vara. Får till svar; "ska jag gå på de hårda gruset?" Den lille stackarn ser nog inte fram emot flytten lika mycket som vi gör... ;-)




Sen fick vi äntligen lite kanter till grunden! Kan tyckas som små framsteg men för oss var det stort!



Rätt som det var hände det massor, vi kollade till killarna så att dom la värmeslingorna rätt.



Klart för gjutning av platta.



Onsdagen den 19 oktober gjöt dom våran platta!



Den 26 oktober såg det ut såhär, dom har börjat mura upp för sluttningsvåningen.



Som ni ser så går det framåt, sakta men säkert. Tre hus har redan kommit på gatan och det fjärde kommer nästa vecka. Så spännande att se området växa fram. =)

Vi har för övrigt börjat planera våran lilla trädgård och är nog ganska överens om hur det ska bli. På sikt kommer vi bygga ett stort altandäck från sluttningsvåningen och ut över det "stup" som våran tomt slutar med för att kunna ta till vara på ytorna. Men det är mycket vi vill ha, inköpslistan kan göras alldeles för lång...

Igår var vi på möte med Alingsås kommun och träffade våran kvalitétsansvarige. Vi diskuterade bygglov, energiberäkningar, säkerhet osv. När vi köpte med totalentreprenad såg jag framför mig hur vi slapp undan precis allting och rätt som det var fick vi nyckeln till vårt nya hus. Riktigt så är det inte och stor eloge till alla som väljer att gå den "svåra" vägen från början!

Snart är det dags för "byggstartsmöte", endast fyra veckor kvar till husleverans nu! :-D

//Jessika

RSS 2.0