Båt och blommor!

Är det inte det ena så är det de andra. I helgen ska båten byggas så idag har jag och min far varit på Jara-Plast och köpt allt material. Plats, matta, jellcoat, aceton, härdare, skyddsmask, handskar, färg... När bilen var full och släpet pålastat såg vi att det inte fanns någon luft i däcket. Våran vanliga tur! Men de räckte att pumpa upp det så hem kom vi. Betydligt fattigare.




Väl hemma ringde telefonen, blombud till Patrik och mig från Myresjöhus! Man tackar! =) I helgen ska det som sagt byggas båt och på onsdag nästa vecka är det visning på lägenheten. Det går i ett!


/Jessika

Slutbeställning...

I onsdags bar det av till Borås för att göra slutbeställning på huset. Många olika val, en del klockrena och andra lite svårare. Vi lyckades iallafall ta oss igenom mötet utan att bli ovänner. ;-) Patrik lyckades få sin vilja igenom med kamin så det blir det nu från början. En Contura 550!



Ytterdörr valde vi en sådan som på bilden nedanför till höger, fast i mörkgrått. Bredvid dörren kommer vi även ha ett långsmalt fönster så hallen blir ljus och fin!




Lister blir vanliga släta, golv blir genomgående ek, stuprör och hängrännor blir i rostfritt, tegelpannor blir gråa, golvvärme i båda badrummen och hallen, sluten innertrappa med förråd under, svarta vitvaror, induktionshäll, två stora garderober från Lumi med skjutdörrar i spegelglas... Listan kan göras lång! Vi ska till Borås snart igen för att göra ytterligare några val när det kommer till badrumsinredning. Tacka gud för att vi bygger nyckelfärdigt och har vissa saker vi måste hålla oss till, såsom kök från HTH och badrum från Vedum. Annars hade vi nog aldrig kunnat bestämma oss! ;-)

Uppe på tomten står det helt still just nu men vi har fått reda på att dom kommer lägga asfalt på vägen utanför nu i maj och innan semestern kommer det ha skett en hel del markarbeten, kanske till och med plattan är färdig till dess?!

För övrigt har vi tillbringat helgen med att köpa båtgrejor. Nu har vi motor (60 hk, Mercury), ratt, styrning, kantlist, massa olika beslag, pollare, ekolod, stereo, flytvästar, fendrar, rep osv. I veckan drar vi igång och gjuter båten så om ett par veckor ska den stå klar! =)

//Jessika

 

 


Dags för slutbeställning!

På onsdag eftermiddag ska jag och Patrik infinna oss på Myresjöhus i Borås för att göra en slutbeställning på vårat hus. Det är många val som ska göras... Fönsterkarmar, stuprör, tegel, ytterdörr, innerdörrar, golv, tak, lister, garderober osv. Som tur är så har vi mestadels samma smak. ;-)

Köket och badrummet ska vi dock inte beställa nu... Vi har egentligen ingen aning om vad vi ska ha för kakel i köket så det kan bli spännande att få ihop det. Det blir iallafall mest troligt vita luckor och svarta vitvaror. Badrummen blir likadana på över och under-våning. Vitt kakel och mörkgrå klinkers. Vi kommer även ha samma klinkers i hallen som i badrummen för att få det enhetligt. Det är mycket val och mycket tankar men det är väl egentligen ett "problem" man inte ska klaga på... ;-)

Återkommer med mer info efter onsdagsmötet!

/Jessika

RSS 2.0